Wat je moet weten over mobiele telefonie!

Sony op de weg terug na breuk met Ericsson

op aug 28, 2013 in Nieuws

Het is alweer bijna 2 jaar geleden dat Sony en Ericsson uit elkaar gingen en we kijken daarom vandaag even terug naar die scheiding en hoe het Sony vandaag de dag vergaat op de smartphone-markt.

Sony maakte in oktober 2011 bekend dat het bedrijf Ericsson zou uitkopen uit het samenwerkingsverband dat de bedrijven hadden gesloten met als doel marktleider op de markt voor mobiele telefoons te worden. De joint venture werd in 2001 opgericht en wist initieel successen te boeken met de Walkman- en Cybershot-modellen, maar tot marktleiderschap kwam het nooit.

Waar Sony Ericsson in de eerste jaren nog een gouden combinatie leek, stond het de laatste jaren vooral bekend om zijn middelmaat. De smartphones die door Sony Ericsson werden geproduceerd hadden vaak een goede camera, maar door middelmatige hardwarespecificaties en een hoge prijs werden de telefoons nooit echt populair.

Terwijl concurrenten als Samsung en Apple met steeds snellere en betere telefoons kwamen, leek er bij Sony Ericsson tot de breuk weinig vernieuwing te zijn. Dit veranderde echter vrij snel na de breuk. De designs werden verbeterd en ook de hardware die gebruikt werd langzaam maar zeker steeds beter.

We zijn dit jaar op het punt gekomen waar de eerste telefoon die volledig door Sony is ontwikkeld op de markt is gebracht. De Sony Xperia Z is van begin tot eind door Sony zelf ontwikkeld en de telefoon heeft het Japanse bedrijf geen windeieren gelegd. De Xperia Z is ondertussen overal verkrijgbaar en de mobile-tak van het Sony maakt eindelijk weer eens winst. De verkoop doet het goed en de telefoon werd door TechRadar als top 3 toestel van het moment uitgeroepen, boven de iPhone 5.

In de toekomst hoopt Sony de lijn door te trekken door telefoons met een mooi design, goede specificaties en veel functionaliteit te verkopen. En als we de geruchten mogen geloven, dan zal dat waarschijnlijk wel gaan lukken. Het volgende vlaggenschip van Sony, de Sony Xperia Honami, staat namelijk alweer voor de deur en de smartphone beschikt over een mooi design, een supersnelle processor en een briljante camera add-on.