Wat je moet weten over mobiele telefonie!

Nieuwe Fairphone wordt dit jaar nog gelanceerd

op mrt 8, 2015 in Nieuws

Het Nederlandse bedrijf Fairphone moet dit jaar nog met de opvolger van haar ondertussen beroemde (en gelijknamige) toestel komen. In juni begint de productie van de tweede lichting van het originele toestel dat eind juli in handen van de eerste consumenten moet zijn. Wanneer precies de tweede versie van de Fairphone in productie gaat is nog niet bekend.

Eerlijke smartphone

Bij de ontwikkeling van de nieuwe generatie Fairphone staan bestaande projecten en initiatieven wederom centraal, aldus de organisatie. Zo worden alle smartphone onderdelen zo eerlijk mogelijk geproduceerd, van begin tot einde. Mineralen en grondstoffen worden uit conflictvrije gebieden gehaald uit de Democratische Republiek Congo en worden daarna in China verwerkt tot bruikbare onderdelen voor het uiteindelijke toestel.

De productievestiging in China wordt volgens Fairphone nauwlettend in de gaten gehouden op het gebied van arbeidsomstandigheden en eerlijke uurlonen voor de werknemers. Het Nederlandse bedrijf is ook inmiddels bezig met het oprichten van een welzijnsfonds voor werknemers en werkgevers in het gebied.

Speculaties over specificaties

Wat we precies van de tweede generatie Fairphone mogen verwachten is vooralsnog niet bekend. Afgaande op de specificaties van het originele toestel is het aannemelijk om een ‘mid-range’ smartphone te verwachten voor een prijs van rond de 300 euro.

Wat specificaties betreft is het goed mogelijk dat de originele versie een kleine upgrade krijgt. Zo verwachten we 2 GB RAM geheugen in plaats van 1 GB in het huidige toestel om bij te kunnen blijven met de nieuwste apps en Android 5.0. Daarnaast zou een een HD scherm van 1280 x 720 pixels ook tot de mogelijkheden behoren.