Wat je moet weten over mobiele telefonie!

Google komt begin volgend jaar met modulaire telefoon

op sep 12, 2014 in Nieuws

Google heeft onlangs bekend gemaakt dat de modulaire smartphone die het ontwikkelt in het Project Ara in januari 2015 zal verschijnen. De prijs van de nieuwe telefoon, met de naam Gray Phone, is door Google vastgesteld op 50 dollar.

Modulaire telefoon

Google is niet de eerste die met het idee om een modulaire smartphone te maken komt, maar het lijkt er dankzij de aankondiging wel op dat Google de eerste zal zijn die daadwerkelijk een modulaire smartphone op de markt brengt. Modulaire telefoons zijn telefoons die gebruikers zelf kunnen upgraden door nieuwe onderdelen te kopen. Zo kunnen de onderdelen die in een smartphone zitten, zoals het scherm of de camera, worden vervangen en kan de gebruiker zelf zijn eigen perfecte smartphone samenstellen.

Gray Phone

gray-phone1De Gray Phone is een echte modulaire smartphone die uit een soort van Lego-blokken is opgebouwd. Wie de camera wil vervangen kan het blokje met de camera vervangen en zo de telefoon een upgrade geven. Google wil in de toekomst losse onderdelen gaan verkopen via Google Play en daarnaast hoopt het ook dat gebruikers onderdelen zelf met 3d-printers kunnen uitprinten. De Gray Phone zal gebruik maken van een speciale versie van het Android-besturingssysteem die zelf kan detecteren welke hardware wordt gebruikt en zelf de juiste stuurprogramma’s selecteert.