Wat je moet weten over mobiele telefonie!

Geschiedenis en evolutie van de smartphone display

op mei 8, 2015 in Nieuws

Vaak lees je berichten over de nieuwste iPhone met een gloednieuwe camera of de nieuwste Samsung Galaxy met een octa-core processor en 3 GB aan RAM geheugen. Het mag ondertussen een feit zijn dat smartphones steeds sneller en beter worden op het gebied van hardware, specificatie en nieuwe functies.

Maar hetzelfde geldt ook voor het beeldscherm van onze trouwe digitale compagnon. Jaren geleden begonnen we met minuscule beeldschermpjes en grote toetsen, totdat we massaal overstapten op (multi)touchscreens en fysieke knoppen opeens overbodig werden. Niet lang daarna moesten de displays groter en scherper worden wat de opkomst van Retina displays, Full HD AMOLED displays en zelfs gebogen beeldschermen inluidde.

We zijn ondertussen een heel eind gekomen wat betreft smartphone technologie, en de jongens en meiden van Samsung vonden daarom dat het hoogtijd was om alle mijlpalen op het gebied van smartphone displays netjes op een rijtje te zetten in een Infographic. En natuurlijk mag het nieuwste vlaggenschip – de Galaxy S6 Edge – met het iconische gebogen beeldscherm niet ontbreken!

0wxylUG