Wat je moet weten over mobiele telefonie!

De geschiedenis van de mobiele telefonie

op nov 28, 2012 in Geschiedenis

mobieltje1Eind jaren 90 begon het minder bijzonder te worden om een mobiele telefoon te hebben. Daarvoor was het alleen bestemd voor ‘the rich and famous’. Tegenwoordig zijn mobiele telefoons niet meer uit ons straatbeeld weg te denken.

De allereerste commerciële mobiele telefoon werd door Motorola verkocht in de VS in 1983, maar de geschiedenis gaat veel verder terug dan dat. De eerste mobiele telefoon voor consumenten dateert al vanuit 1959 en was geschikt voor automobilisten.

De eerste smartphone was van IBM en werd in 1993 al geïntroduceerd. Deze telefoon was al behoorlijk high tech voor die tijd. Je kon deze telefoon onder andere als kalender en als adresboek gebruiken.

In 2000 kwam de Nokia 3310 op de markt. Deze mobiele telefoon had verwisselbare frontjes en bood de mogelijkheid om diverse spelletjes te spelen. De Nokia 3310 is een van de populairste merken ooit. In ditzelfde jaar kwam ook de eerste mobiel met camera en kleurendisplay op de markt, de Sharp J-SH04.

In 2007 brengt Apple haar eerste mobiele telefoon uit, de iPhone 2G. In 2010 brengt Google haar eerste telefoon de Nexus One op de markt. De iPhone heeft iOS als besturingssyssteem en Google draait op Android.

Nog altijd zijn mobiele telefoons volop in ontwikkeling. Het is afwachten wat de toekomst zal brengen op het gebied van mobiele telefonie.

TIMELINE