Wat je moet weten over mobiele telefonie!

Androidworld en Samsung ontleden smartphone

op sep 19, 2014 in Nieuws

Heb jij altijd al willen weten hoe een smartphone er van binnen uitziet? Dan heb je geluk, want het team van Androidworld is onlangs op bezoek gegaan bij Samsung en heeft daar een demonstratie gekregen van hoe een smartphone, de Samsung Galaxy S5 in dit geval, is opgebouwd.

Hoe ziet dat er nou uit?

Gelukkig heeft Androidworld een camera meegenomen en is er een video beschikbaar van de Samsung-demonstratie. De video (hieronder geplaatst) toont duidelijk aan uit welke elementen het vlaggenschip van Samsung bestaat en hoe één van de snelste smartphones van 2014 er onder de motorkap uitziet. Deze tientallen kleine onderdeeltjes zorgen samen voor TechRadars ‘Best phone’ & ‘Best in show’ betitelde toestel.

Wat vooral opvalt is hoe klein alles is en hoe precies de onderdelen op elkaar zijn geplaatst om het allemaal in een telefoon te laten passen. We zien in de video onder andere het scherm, de vingerafdruksensor, de verschillende chips voor het communicatie met telecomnetwerken, de antennes, de camera en de flitser.

Don’t try this at home

Nuttig om op te merken is wel dat je dit niet zelf thuis moet proberen, smartphones zijn doorgaans niet bedoeld om gedemonteerd te worden. De Galaxy S5 is voor de demonstratie speciaal geprepareerd en vóór het demonteren zelfs in de oven geplaatst om ervoor te zorgen dat de lijm loslaat.